"vill du ha socker?"

Idag var jag och tittade på en klasskompis teateruppspel, hon var jätteduktig.
Vi åkte dock helt fel först, och rusade som galningar när vi trodde att vi var sena.
Det visade sig att det började senare än vad vi trodde, så vi kom fram i tid ändå.
Varmt var det i alla fall. Både i luften utomhus och av språngmarschen. Det blev inte bättre av att lokalen också var jättevarm med alla lampor och strålkastare. Svettigt värre.
Därför välkomnade jag villigt regnet som kom när uppspelet var slut och vi vandrade vidare. Det kändes uppfriskande.
Vi gick på en promenad medan vi diskuterade livets stora frågor. Ungefär.
När vi kom ner i tunnelbanan var det några tjejer som spelade gitarr  och sjöng. Bland annat den här låten:
http://www.youtube.com/watch?v=nBDbUVXXp-U
Det var trevligt och en fin avslutning sådär på en torsdagskväll.

we can work (it) out

Idag har jag vardagsmotionerat!
Vi skulle hem till en kompis och först fick vi springa hela vägen från skolan till stationen för att inte missa tåget.
Sen körde vi powerwalk på vägen till huset (vi hade lite bråttom).
Därefter släpade vi oss uppför en superbrant backe.
Sen dansade jag balett (och hoppade) på hennes studsmatta. Superbra att göra piruetter på! Man får sånt glid att man kan snurra flera varv.
Att hoppa studsmatta är nog den bästa smygträningen. Det är kul, lagom jobbigt och man kan hoppa nästan hur länge som helst utan att tänka på att man anstränger sig!


beyond, biljetter, besvikelser


Idag har jag sett ut så här. T-shirt och byxor second hand.

Måndagar innebär lång lunch och vi passade på att ta en sväng förbi nya Beyond Retro. Hittade massa fint men har inga pengar just nu. Måste spara till sommarens alla aktiviteter. Som Londonresan t.ex...
Väl tillbaka i skolan köade vi för biljetter till en skolgrej. Folk trängde sig och de tog slut. Surt...


and I was stuck in the middle

Jag har kört fast.
Jag som alltid brukar vara snabbtänkt och ha bra minne är plötsligt förvirrad, tankspridd och glömsk. Trots att jag har tusen saker jag borde göra sitter jag ändå helt paralyserad.
Känner mig kraftlös, orkar inte ta itu med allt jag behöver.
Tömd på inspiration och kreativitet.
Det är som att jag inte bryr mig, som att inget spelar någon roll.
Så jag fortsätter att sitta här.
Utan energi.
Utan svar.

gimme gimme gimme






(miu miu spring 2010, bild 1 härifrån, bild 2 och 3 härifrån)

Sååå fina! Även om jag förmodligen inte skulle använda dem särskilt mycket (dels för att de är så höga och dels för att jag skulle vara så rädd att slita ut dem), skulle jag inte säga nej till att ha dessa i min ägo. Blommiga skor liksom! Hur fint är inte det?


it all started with a chair...

Äntligen har jag sett "Juno"! Har tänkt göra det hur länge som helst, och jag kände att det verkligen var på tiden i och med att jag kan nästan alla låtar i soundtracket, men fortfarande inte hade sett den fram tills idag. Men bättre sent än aldrig, eller hur?
Åh, den var precis så bra som jag hoppats att den skulle vara!

 
Och de är ju så söta tillsammans!

and in this perfect weather...



Sluta skolan tidigare än vanligt, värme, solsken och glass. Kan en vårdag bli bättre?

När jag kom hem strålande solen så mycket att jag helt enkelt var tvungen att sätta mig utomhus, lyssna på musik och rita (fick sån inspiration!). Sen klämde jag i mig en glass idag också, det här vädret måste ju bara firas på bästa sätt!

Jag provade mina nya skor också. 


20100413

Idag har det varit supervarmt = superskönt och det firades med årets första glass från AH:s som fick mig att längta ännu mer till sommaren.
Mina trogna pilotbrillor håller på att falla sönder och idag åkte båda glasen ut (vanligtvis är det bara ett i taget). Det fick mig dock att inse att de är ganska fräcka utan glas också...

 
Resten av kvällen tänkte jag tillbringa med läxor i form av bokanalys/uppsats och bilduppgift. (usch...)

viva la revolución

Första dagen efter lovet "välkomnades" med ett par blommiga hängslen. Baskern åkte på också, mest av gammal vana...



Idag har jag sett första avsnittet av "Mad Men" (för första gången då alltså).
De har otroligt fina kläder, men jag måste säga att jag stör mig på att de är så sexistiska (och även rasistiska...)!!
Nä, länge leve feminismen!

"är du pollenallergiker?"

 
Under veckan har jag "vårinvigit" min gamla Weekday-kjol. Den var ett av mina favoritplagg förra sommaren, och jag hade på mig den nästan jämt. Den är så bra för den passar till allt och så får den så fin "schvung" när man snurrar.


jag ska resa från stad till stad


I förrgår köpte jag en Pokéboll, bara för att det är sådär härligt nördigt och nostalgiskt. Inuti fann jag:


En remsa med klistermärken, nåt slags kubformat godis i rosa och lila och en Pokémon som enligt min mening ser lite ut som en korsning av en brun gräshoppa och småsten, och huvudet påminner om ett dinosaurieskelett.

Jag har ingen aning om vad den heter eller vad den har för kraft, jag har bara koll på "orginalpokémonen" (de 150 första). Och tyvärr ser den ju så läskig ut så det är inget man vill ställa på hyllan eller bredvid sängen precis...Menmen, det var kul ändå.

to weigh less than a slice of bread

Idag såg jag "Fantastic Mr. Fox". Den var udda på ett positivt sätt och väldans fin. Och man blev så glad av att se den. Så gör det!


"thank you for smoking"

Jag gjorde en ny upptäckt idag, när jag fyllde på saltburken. Helt plötsligt började saltet ryka, ungefär sådär som kanel kan ryka när man häller ut det. "Vad lustigt" tänkte jag och fortsatte att hälla medan saltröken slingrade sig i luften...

Det finns något vackert, förtrollande med rök tycker jag.

(bild härifrån)

(Ps. Det är lite sånt här jag tänkte fylla kategorin "Filosofier&Funderingar" med. Små vardagliga tankar och upptäckter som jag gör. Jag vet nämligen att jag ibland kan trötta ut mina vänner med frasen "Vet du vad jag har tänkt på..." efterföljt av en redogörelse för hur jag kommit på saker som exempelvis att "Waterloo" kan översättas som "Vattentoalett/WC"...Ds.)


el domingo de resurrección

I söndags var jag på påskmiddag hos farmor och farfar. Så här påskfin var jag då:


tröja, kjol och väska second hand


Jag målade ägg såklart. Det blev ett påskkärringsägg och ett multiregnbågsrandigt ägg.

 

Förutom påskmat och prat lyssnade vi på musik från 30-talet som fick mig att drömma mig bort till en gammal, rökfylld bar där kvinnor i glansiga långklänningar och män i smoking sitter och konverserar över drinkar och kortspel...


Glad påsk!


this is my life

Sådär! Det här med bloggdesign är sannerligen inte lätt, men nu har jag i alla fall fått till nåt provisoriskt som får duga sålänge tills jag får mer kläm på det. (Jag har fått massor av hjälp från den här sidan.)

Nu tänkte jag att en presentation skulle vara på sin plats, så här kommer den:

 

Jag heter Amanda och är 16 år.
Det här är första gången jag bloggar, men det ska nog gå bra. Jag har alltid tyckt att det verkar så kul och har blivit så inspirerad av att läsa andras bloggar. Dessutom känner jag ett behov av att skriva av mig då och då, ett behov som inte riktigt ryms i statusuppdateringarna på Facebook.

Jag älskar att rita och måla (så ett och ett annat konstverk kan dyka upp nån gång), och jag spelar trummor också. Egentligen skulle jag vilja kunna spela alla instrument (och då menar jag allt!), jag tycker det är så kul. Så just nu håller jag på att självlära mig piano. Det går ganska bra.

Jag tycker att kläder och stilar från -40, -50 och -60 talet är det finaste som finns, och drömmer om att äga massa vackra klänningar från den tiden. Tyvärr räcker studiebidraget inte alltid till, men när jag blir äldre och får mer pengar över, då ni...

Förövrigt är baskern min favoritaccessoar och jag har den på mig nästan jämt, både utomhus och inomhus.

Det var lite om mig.


välkommen x2

Välkommen igen till min blogg!
Här tänkta jag skriva om lite allt möjligt; vad jag gör om dagarna, tankar och funderingar, drömmar och saker jag tycker är fina.
Nu ska jag bara försöka få ordning på bloggen, fixa en header och kategorier och sånt. Sen kommer en ordentlig presentation.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0